Informatie - Jelka Fotografie

In deze sectie vindt u informatie over deze onderwerpen:

 

ALGEMENE INFORMATIE
Bij een fotosessie vragen mensen zich vaak af: "Hoe zal het gaan? Welke kleding aandoen? Wat gaat er precies gebeuren? Zit het haar wel goed?"

Ik leg mensen graag vast zoals ze in het dagelijks leven zijn en met elkaar omgaan. De mooiste foto's krijg je als mensen zichzelf zijn en zich ontspannen voelen.

Het is wel goed om kinderen voor te bereiden op een sessie. Dat ze weten dat we leuke, mooie foto's gaan maken. Het is ook belangrijk dat ze voldoende gegeten hebben voor de sessie, vooral (oudere) baby’s. Als kinderen honger hebben worden ze vaak onrustiger. 

Voor de sessie hoor ik graag van u hoe het kind is, waar het gepassioneerd over is of waar het graag mee speelt. Die informatie kan nuttig zijn om makkelijker een band op te bouwen, zodat het kind zich makkelijker kan ontspannen en vrije emoties kan tonen, wat ten goede komt van de foto's.

Het gaat er uiteindelijk om dat er plezier gemaakt wordt. Ontspannen emotie's vastleggen, bevroren in de tijd, dat is het doel.

 

LOCATIE VAN DE SESSIE
Er zijn in principe 3 opties voor de sessie-locatie. Bij de keuze is de hoogste prioriteit altijd dat de kinderen zich op de gekozen locatie het veiligst en meest ontspannen/op hun gemak voelen:

 1. Bij u thuis.
  Uw kind is op eigen grondgebied, dit geeft het gevoel van veiligheid. Voor baby's altijd de beste optie.
 2. Buiten.
  Bij mooi weer is dit altijd een uitstekende optie! Optie 1 en 2 kan gecombineerd worden als u bijv. een mooie tuin heeft of een mooi natuurgebied dichtbij. Buitenfoto's zijn het allermooist bij zonsopgang/-ondergang.
 3. In onze studio.
  Hier kunnen we gebruik maken van de decoratie-items, achtergronden, ondergronden en verlichting die aanwezig zijn. Eventueel in combinatie met het lievelingsspeelgoed van het kind. Kinderen tonen hun emoties vaak makkelijker als ze hun eigen speelgoed dichtbij zich hebben.

 

PRESENTATIE EN OVERDRACHT
Uiterlijk twee weken na de fotoshoot ontvangt u een link naar uw online privé-galerij, waar u rustig de nabewerkte foto's kunt bekijken (in lage resolutie met watermerk). Hier kunt u de foto's uitkiezen als onderdeel van het basispakket en de extra foto's die u wenst.

 

KLEDING
Als u twijfelt over wat u wilt dragen en niet zeker bent over uw outfit, kunt u altijd een nette spijkerbroek en wit T-shirt of gekleurd hemd aan doen. Eenvoud werkt voor iedereen vaak heel goed. Het ziet er goed uit op de foto's en neemt geen aandacht weg van het gezicht van de persoon. Soms is een deftige/klassieke look ook heel goed. Maar als u wilt, kunt u tijdens de sessie ook gerust een paar keer van kleding veranderen. Vooral als we met een Life-style sessie, familie of communie/ lente sessie bezig zijn.

Pasgeboren baby's baker ik in, in een leuke/delicate/zachte doek, maar we maken ook wat foto's zonder bedekking. Zo kan ik die lieve kleine teentjes en dat zachte babyhuidje mooi vasteggen :)

 

ZWANGERSCHAP

Bij Jelka Fotografie wordt alles voorzien voor jou als aanstaande nieuwe mama. Je wordt volledig begeleid en je kan tevens gebruik maken van onze beschikbare luxe handgemaakte zwangerschaps- jurken, bodies, sjalen, props, etc.

De focus van deze fotoshoot ligt natuurlijk op de aanstaande mama, maar uiteraard kunnen jouw partner en/of eventuele oudere kinderen ook in de sessie meegenomen worden.

De sessie kan naar wens plaatsvinden op locatie, in de studio of in de natuur en duurt gemiddeld zo’n 1,5~2 uur.

De beste periode voor deze sessie is: 28~34 weken. Dit is een grove richtlijn; het beste moment wordt natuurlijk bepaald door de vorm van jouw buikje en hoe je je voelt.

Ik vereeuwig jouw zwangerschap op een leuke, avontuurlijke en artistieke wijze.

Schone haren en discrete make up is het motto. Ik doe de rest middels digitale nabewerkingen.

Probeer tijdig te reserveren.

 

NEWBORNS/PASGEBORENEN

Die eerste dagen na de geboorte zijn niet alleen zeer kostbaar, maar ook zeer intensief en overweldigend. Daarnaast gaan die eerste dagen ook zeer razend snel voorbij!

Ik leg deze kostbare momenten van jouw dierbare kleintje op sprookjesachtige en wonderlijke wijze vast.

De veiligheid van de baby staat altijd voorop. Niet alle baby's kunnen in alle poses geplaatst worden en worden ook zeker nooit in poses gedwongen.

Ik kijk en luistert vooral naar de behoefte van de baby zelf. Ze waakt ervoor dat de baby zich altijd rustig en comfortabel zal voelen.

De kamer wordt heel warm gemaakt en ik neem uitgebreid de tijd. Dat kan soms wel twee tot vier uur duren. Tussendoor slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden etc. Het is belangrijk om veel geduld te hebben. Hoe de baby zich voelt en gedraagt bepaalt uiteindelijk de volledige shoot.  

Alles bij dit type fotosessie is gericht op het fotograferen van een (bij voorkeur) slapende baby van tussen de 5 en maximaal 12 dagen oud. In die periode slapen ze nog heel veel en de baby is dan nog klein genoeg om in de foetus houding te blijven liggen. Ik positioneer de newborns in de speciale newborn poses. Deze poses zijn vaak zoals ze opgekruld in de buik hebben gelegen. Dit zie je heel goed op de foto's en is iets heel bijzonders wat daarna voor altijd zal verdwijnen! In die periode is hun huid ook nog het gaafst.

Het is aan te raden om deze shoot al te plannen als je nog zwanger bent en het direct bij me te melden als je bevallen bent. 3 à 4 maanden voor de uitgerekende datum is verstandig om aan te houden.
Want deze periode is echt heel kostbaar en speciaal en vliegt zo snel voorbij dat je het allemaal nauwelijks bewust meemaakt en zal herinneren!

Uitvoering:
Meestal proberen we twee tot drie verschillende setjes op te bouwen. Alles hangt natuurlijk wel af van de gemoedstoestand en het slaapgedrag van de baby.
Indien broertjes/zusjes meekomen voor extra foto’s, graag op voorhand laten weten zodat we dit goed kunnen bespreken en plannen (wegens de langdurige sessie worden deze foto’s in het begin genomen, zodat broertjes/zusjes daarna naar huis gebracht kunnen worden of naar vrienden/familie).
Het is mooi als de ouders ook mee gefotografeerd worden met de baby.
Ik stuur je van te voren een duidelijke instructiebrief zodat je precies weet hoe de shoot gaat verlopen, wat je kan verwachten en hoe je de shoot kan voorbereiden.

Meebrengen:
Fopspeen, dekentje, fles en melk voor de baby, evt voedsel voor mama als dat nodig/gewenst is.

Gebruik mobieltjes:
U wordt verzocht niet rond te lopen met de mobiele telefoon om foto's te maken. Hierdoor zouden foto's online kunnen verschijnen die wel ongeveer mijn poses weergeven, maar niet de kwaliteit van foto's waar ik juist zo hard mijn best voor doe.

Tenslotte:
Het is belangrijk om je heel ontspannen te voelen tijdens dit soort sessies. Baby's zijn heel gevoelig en voelen feilloos aan als iemand niet ontspannen is en dan willen ze vaak niet gaan slapen. Gewoon lekker genieten van de mooie ervaring is het enige waar je aan hoeft te denken!

Sessies kunnen geboekt worden in onze studio op een voormiddag op de volgende dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Let op: Reserveer tijdig, er zijn per maand maar een gelimiteerd aantal fotosessies mogelijk!

 

BABY'S en KINDEREN
Naast de newborn shoots zijn babyshoots ook mogelijk. Sommige ouders kiezen ervoor om geen newborn shoot te doen maar willen juist een wakkere babyshoot van een oudere baby.  Deze shoot vindt plaats in mijn studio of bij jullie thuis. De meeste fotografen willen pas weer rond 6 maanden een baby fotograferen omdat ze dan pas met wat hulp rechtop in een decoratie-deel (mand o.i.d.) kunnen zitten. Natuurlijk is dat ook heel leuk, maar ik weet dat je ook op jongere leeftijd al hele leuke foto’s kan maken. Het zal dan niet lukken om ze nog in newborn poses te krijgen, maar we kunnen mooie close ups maken en de persoonlijkheid van je kleintje vangen in prachtige beelden.

Alles hangt natuurlijk af van de gemoedstoestand van de baby. Ik stem altijd goed af op de baby en maak echt contact met je kleintje. Ik blijf goed aanvoelen waar de baby zin in heeft en ik probeer gemiddeld 2 tot 3 settings te wisselen, zodat je ruime keuze hebt in je galerij betreffende sfeer en achtergrond. Op deze leeftijd is het wat ingewikkelder om de baby te fotograferen omdat de baby dan veel beweeglijker is. Ze zijn super nieuwsgierig, willen overal naartoe, enz. Timing is dan echt cruciaal. Maar alles is dan wel heel schattig!

Het is mogelijk om kleertjes te verwisselen voor de verschillende indelingen en voor variatie in de foto's.

Het is mogelijk om favoriet  of lievelingsspeelgoed van het kind te combineren met de decoratie. Kinderen tonen hun emoties vaak wat makkelijker als ze hun eigen speelgoed dicht bij zich hebben. 

In de voorbereidende e-mail vooraf vraag ik wat uw kinderen leuk vinden. Misschien is uw kindje zot op bepaalde muziek, of tekenfilmpjes/-figuren. Als ik dit weet kan ik makkelijker een band opbouwen met het kind en het goed ontspannen. Kinderen zijn allemaal verschillend en sommigen stellen zich makkelijker open dan anderen, maar als iedereen aan het einde van de sessie een beetje pret heeft gehad dan was de sessie een succes!  Voor mij is het meest belangrijke dat ik hun kostbare emoties vast kan leggen. 

 

FAMILIE/LIFE STYLE
Hierbij maken we een leuke sessie bij jullie thuis, of op een mooie locatie naar eigen keuze en maak ik Life-Style foto's van hoe jullie normaal als familie met elkaar omgaan en wat jullie voor elkaar betekenen. Ik probeer jullie ware emoties dan te vereeuwigen, zoals jullie in deze fase van jullie leven zijn.

 • Unieke “lifestyle” beelden, geen poses (geen mandjes) etc, maar natuurlijke beelden (spelen, knuffelen, eten geven, badderen, wandelen, allemaal samen genieten);
 • Fotosessie van gemiddeld 2u, inclusief foto’s met broertjes/zusjes/ouders;
 • Deze sessie duurt 2-4u en er worden tenminste 25 mooie foto’s gemaakt.

 

CAKE SMASH
Cake smash is een super leuke en speciale sessie waar een baby van 1 jaar zich helemaal uitleeft op een giant cupcake! Overal botercrème, blote voetjes en kleine vingertjes helemaal onder de slagroom. Feest!! En daar maak ik dan leuke foto's van :)
Dit levert hele leuke kaartjes op als hele leuke, originele uitnodiging voor het eerste verjaardagsfeest.
Wij voorzien de giant cupcake in een kleur naar wens, die mooi bij de gewenste kleur decor-opbouw past. De baby kan na de sessie bij ons gewassen en proper gemaakt worden.
Een Cake Smash Sessie is altijd een groot feest!

 

PROMO PERIODE/ LIMITED EDITION
Zo nu en dan houd ik een Promo/Themasessie. Zoals: Lente, Herfst, Pasen, Kerst, etc. Themasessies worden enkele weken vooraf kenbaar gemaakt via onze Facebook-pagina en op de pagina Promo's op deze website.
Houdt deze pagina's dus goed in het oog en zorg ervoor dat u op tijd uw sessie boekt. Er zijn namelijk altijd maar een beperkt aantal plaatsen per promo/thema beschikbaar!